Бяло гаспачо

Бяло гаспачо Лакомник

Интересна идея за обяд или предястие

Бяло гаспачо
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

100 г обелени бадеми

4 филии бял хляб (без кората)

3 ск. чесън

75 мл зехтин

600 мл вода

2 с.л. оцет

1/2 вр. магданоз

сол

Начин на приготвянe

Хлябът се накисва за 30 минути във вода. След това заедно с бадемите и чесъна се пюрира, като същевременно се налива на тънка струйка зехтин, така че да стане хомогенен крем.

Добавят се водата и оцетът и се пюрира до хомогенизиране. Овкусява се със сол.

Оставя се да се охлади добре в хладилник (2 - 3 часа), след което се сервира, поръсена със ситно нарязан магданоз.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц