Бяла яйчна супа с пиле
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Бульонът се слага да заври в тенджера, заедно със ситно нарязаните пилешки гърди. Когато заври, се добавя постепенно оризът като се бърка постоянно и се оставя отново да заври. Намалява се температурата и се оставя да къкри около 10 мин. През това време яйцата се разбиват добре, след което се добавя постепенно лимоновият сок, като се продължава да се бърка енергично. След това както при застройка на супа се добавя по малко част от горещия бульон като се бърка непрекъснато, за да не се пресече. Получената смес се добавя към супата и се оставя на температура около точката на завиране, докато супата не започне леко да се сгъстява. Овкусява се със сол и черен пипер. Сервира се гореща.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп