Бяла супа



Приготвяне
60 минути
Порции

6

Начин на приготвянe
Шест чаени чаши подсолена вода се слагат да заврят в тенджера. Прибавя се една шепа фиде (или тестени звездички за супа). Оставят се да врят около 10 минути. Яйцата се разбиват в купа. Добавя се брашното и се бърка до получаването на хубава кашичка. После се слага 1 кофичка кисело мляко и се бърка до еднородна смес. Котлонът се намалява. Млечната смес се изсипва постепенно в тенджерата. Бърка се непрекъснато. Супата започва да се сгъстява. Когато заври, се оставя да ври 5-10 минути. Не повече. Тя става приятно гъста. Накрая се добавя маслото и се поръсва със стрит джоджен. По желание се прибавя смлян черен пипер.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп