
Немски сладкиш с невероятен аромат




Марципанът се нарязва на малки парчета. Фурната се загрява на 190 С. В купа се разбърква брашното, захарта, бакпулверът и солта. Прибавят се кубчетата студено масло и се стриват с ръце. Отделно в друга купа се разбъркват изварата, яйцето, млякото, ромът и ванилията. Към брашнената смес се прибавят нарязаните сушени плодове и бадемите, след което се разбъркват. Изварената смес се изсипва към брашнената и се омесва тесто. Прехвърля се върху застлана с хартия за печене тава и се оформя овал. По средата се нарежда нарязаният марципан. Единият край на тестото се завива отгоре и се оформя щолен. Пече се 40 минути, като готовността се проверява с дървен шиш. Горещият бърз изварен щолен се намазва с разтопеното краве масло и се поръсва с пудра захар. Охлажда се и след това се завива във фолио. Може да се консумира и топъл.

