
Невероятно хрупкаво, сладко и вкусно изкушение




Ябълките се измиват, обелват и нарязват се на ситни парченца. Ореховите ядки се нарязват на едро. В купа се смесват ябълките, орехите, захарта, стафидите, канелата и солта.
На единия край на тестото (по дължина) се поставя плънката. Листа се завива на руло и плътно се затваря - мястото за залепване предварително се намазва с вода и се притиска с ръка, за да не изтече плънката при печенето. Рулото се нарязва на парчета с ширина 3 пръста. В тава, постлана с хартия за печене или леко намаслена, се нареждат хапките на разстояние. Отгоре се намазват с разбития жълтък и се поставят в предварително загрята на 200-220С градуса фурна. Пекат се 20-25 минути до златисто. Изваждат се от фурната. Като изстинат напълно, се украсяват с разтопения на водна баня шоколад.

