Бутерки с кайма и кашкавал

Апетитни хапки за закуска, предястие или за хапване по всяко време


Приготвяне
30 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Обелете лука и го нарежете на ситно. Задушете го в мазнината и добавете каймата. Запържете 4-5 минути. Оставете плънката да се охлади. Разстелете бутер тестото и с помощта на формичка изрежете кръгчета или правоъгълници. Във всяка форма сложете от плънката и завийте във формата на кошничка, като застъпвате краищата. Отгоре сложете по едно парченце кашкавал и намажете с разбития жълтък. Наредете бутерките в тава, застлана с домакинска хартия. Изпечете в загрята фурна до златисто.
Още по темата

Разстелете тестото и го нарежете на квадрати. Загънете крайчетата на всяко парче навътре. Нарежете гъбите на парченца и ги задушете за кратко с мазнината. Върху всяко...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп