Бутер банички с гъби и сметана
Вкусна и засищаща закуска за целия ден
Приготвяне
40 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нарязаните на дребно гъби се объркват със сметаната и се овкусяват със солта и черния пипер. Изсипват се в тиган с широко дъно и след като сместа заври се добавя брашното до получаване на гъста каша. Бутер тестото се нарязва на правоъгълници, като върху всеки един от тях се слага от охладената плънка. Сгъват се банички, които се нареждат в тава покрита с хартия за печене. Намазват се с жълтък. Пекат се в предварително загрята фурна за около 20 минути.
Още по темата
Зеленчуците се почистват и измиват. Стържат се на ренде. В тиган се слага 1 с.л. краве масло. Съдът се поставя на включен котлон. Добавят се зеленчуковите стърготини....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп