Бульон от пиле
Приготвяне
60 минути
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Бульонът може да се приготви от цяло пиле, което е за предпочитане, или от отпадналите при транжирането кости и вътрешности. Заливат се със студена вода и се вари на тих огън, като се отстранява пяната. След около 45 минути пилето се изважда и се прибавят нарязаните на едро зеленчуци, които се варят до омекване. Готовият бульон се прецежда през марля, посолява се на вкус и се сервира топъл с наръсен магданоз, млян черен пипер и оцет. Предлага се със соленки, палачинки и др. Свареното пиле може допълнително да се панира, да се пече на фурна или да се използва за приготвянето на друго основно ястие без запръжка.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп