Булгур пилаф с фиде

Булгур пилаф с фиде Лакомник
Булгур пилаф с фиде
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 ч.ч. счукан булгур

1/2 ч.ч. начупено фиде

4 с.л. олио

1 ч.л. сол

1 ч.л. захар

месен или пилешки бульон

Начин на приготвянe

Измийте булгура и го почистете. Загрейте малко олио и леко запържете до златисто фидето. Добавете и булгура. Когато цветът му започне да се променя, добавете сол и захар, и бульон колкото да го покрие. Правилото по принцип е чаша булгур за чаша бульон или вода. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри докато водата напълно се абсорбира. Оставете на стайна температура за 10-15 минути преди сервиране. По тази рецепта без добавяне на фиде се приготвя базовата рецепта за булгур пилаф.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц