Брюкселско зеле с ориз



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Загрейте фурната на 180 градуса. Леко размразеното зеле и водата сипете н тиган и оставете да заври. Покрийте за 5 минути. Махнете капака и оставете още 1 минута на котлона.
Разтопете маслото на бавен огън и добавете брашното като бъркате непрекъснато, за да не се получат бучки. Постепенно добавяйте млякото и оставете леко да заври и покъкри 2-3 минути като бъркате непрекъснато. Добавете солта и пипера.
Намаслете със зехтина тавичка и на дъното сложете ориза. Отгоре наредете брюкселското зеле и поръсете с кашкавала. Поръсете с галетата. Печете в предварително загрятата фурна около 20 минути или докато зелето покафенее леко.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп