Брюкселско зеле с ориз

Брюкселско зеле с ориз Лакомник
Брюкселско зеле с ориз
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г брюкселско зеле, замразено

1/4 ч.ч. вода

1 с.л. масло

2 с.л. брашно

1 1/2 ч.ч. мляко

1/4 ч.л. сол

1/8 ч.л. бял пипер

1 ч.л. зехтин

1 ч.ч. дълго зърнест ориз, сварен

50 г кашкавал, настърган

1/4 ч.ч. галета

Начин на приготвянe

Загрейте фурната на 180 градуса. Леко размразеното зеле и водата сипете н тиган и оставете да заври. Покрийте за 5 минути. Махнете капака и оставете още 1 минута на котлона.

Разтопете маслото на бавен огън и добавете брашното като бъркате непрекъснато, за да не се получат бучки. Постепенно добавяйте млякото и оставете леко да заври и покъкри 2-3 минути като бъркате непрекъснато. Добавете солта и пипера.

Намаслете със зехтина тавичка и на дъното сложете ориза. Отгоре наредете брюкселското зеле и поръсете с кашкавала. Поръсете с галетата. Печете в предварително загрятата фурна около 20 минути или докато зелето покафенее леко.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц