Освен с красивата природа и ненадминатите спортисти, Бразилия може да се похвали с уникална кухня. Ястията са евтини и просто, но невероятно вкусни. Повечето от тях са напълно подходящи за този сезон.
Хлебчета
Необходими продукти:
1/2 кг брашно
250 г кисело мляко
400 г кашкавал
3 яйца
1 ч.л. мая
сол
Начин на приготвяне: Брашното, киселото мляко, яйцата, както и маята и солта се смесват и се разбъркват добре. Идва ред на кашкавала. Той се настъргва и се добавя към сместа за тестото. Месим 15 минути. Оставяме да втаса. От него правим малки хлебчета. Подреждаме в тава и оставяме да престои 15 минути, преди да сложим да се пече. Оставяме във фурната за около половин час до 45 минути.
Бананов десерт
Необходими продукти:
100 г захар
1 с.л. какао
4 с.л. счукани орехи
4 банана
разбита сметана
ванилия
Начин на приготвяне: В дълбока купа слагаме захарта, какаото и ванилията. Обелваме бананите и ги овалваме тази сладка смес. Нареждат се чиния като палачинки и се гарнират със сметана. По желание поръсваме и с ядките.
Пиле в тесто
Необходими продукти:
За тестото:
2 ч.ч. прясно мляко
2 кубчета пилешки бульон
1/2 ч.ч. пресовани сварени картофи
1 с.л. масло
2 и 1/2 ч.ч. брашно
За плънката:
1 и 1/2 кг пилешки гърди
3 с.л. крема сирене
2 с.л. зехтин
1 глава лук
2 скилидки чесън
подправки на вкус
За панировката:
2 яйца
олио
галета
Начин на приготвяне: Тестото се прави като в тенджера сложим вода, млякото, бульона, картофите и маслото. Оставяме сместа да заври. Слагаме брашното. Разбъркваме добре, докато се получи еднородна смес. Замесваме на тесто. През това време правим и плънката. Тя се прави като в дълок съд сложим малко зехтин. В него се запържват лука и чесъна, нарязани на ситно. Добавяме и пилето, което е предварително настъргано. Поръсваме с подправките. Оставяме за пет минути и махаме от огъня. Добавяме сиренето крема. Оставяме я да изстине. Взимаме една топка от тестото. Правим дупка и слагаме плънката. Затваряме добре. Усукваме горната част, за да стане като капка. След това с панират с яйце и галета.
Бригадейро
Необходими продукти:
395 г мляко
15 г какао
15 г масло
кокосови стърготини
шоколадови пръчици
цветни пръчици
натрошени ядки
Начин на приготвяне: Млякото, какаото и маслото се слагат в тиган. Добре е той да е с незалепващо покритие. Оставяме го на бавен огън и бъркаме с дървена лъжица. След няколко минути прехвърляме сместа в тава. С лъжица загребвамеи поливаме стърготините. Постепенно се прави топче от тях. Съхранява се в хладилник.
Фейшоада
Необходими продукти:
400 г дребен черен фасул
4 скилидки чесън
200-300 г пушен колбас
120 г пушена сланина
4 дафинови листа
2 ч.л. сушен риган
3 ч.л. сол
щипка черен пипер
сос Уорчестър
Начин на приготвяне: Накисваме фасула. През това време нарязваме пушения колбас, както и сланината. На едро се нарязва чесъна. Слагаме да варим фасула. Добавяме продуктите и поръсваме с подправките. Оставяме да къкри. Приготвя се за около 2 часа на тих огън.
Сладкиш от боб
Необходими продукти:
4 яйца
2 ч.ч. захар
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. фасул
10 г бакпулвер
Начин на приготвяне: Белтъците се избиват с миксер. Добавят се жълтъците и останалите продукти. Последно добавяме и боба, който е предварително сварен и смачкан с вилица. Разбиваме и с миксера. Добавяме бакпулвера. Разбъркваме с дървежа лъжица. Във форма за печене изливаме цялата смес. Оставяме да се пече 45 минути. Температурата на фурната трябва да е 200 градуса.