Борш с месо и кисело зеле

Борш с месо и кисело зеле Лакомник
Борш с месо и кисело зеле
Време за приготвяне
Приготвяне
70 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

300 г пушено свинско месо

1 връзка корени за супа (или картофи)

30 г сушени гъби

300 г кисело зеле и 1 ч.ч. сок

1 глава лук

сол на вкус

15 г маргарин

1 с.л. брашно

100 г сланина

Начин на приготвянe

Месото и гъбите се заливат с вода и се варят до омекване. Малко преди да са сварени се прибавят почистените, нарязани на дребно корени за супа. Киселото зеле се нарязва ситно и се вари в малко вода до омекване. Прецеденият месен бульон се излива върху киселото зеле. Сланината се нарязва на кубчета, а лукът се нарязва ситно и се запържва леко в сланината. Добавя се брашното. Супата се сгъстява с брашнената запръжка и се подправя. Корените за супа и гъбите се нарязват на ивици и се слагат в супата.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц