Борш с месо

Борш с месо Лакомник
Борш с месо
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 средно голяма зелка

500 г свинско месо от бут

1 средно голям картоф

1 морков

1 глава цвекло

1 голяма глава лук

10-12 стръка магданоз

5-6 с.л. олио

сол

черен пипер

заквасена сметана за сервиране 

Начин на приготвянe

Зелето се нарязва на ивички, месото - на кубчета със страна около 1 см. В дълбока тенджера се налива вода и се добавят месото и зелето. Оставя се да ври до омекване на зелето. Добавят се картофът, нарязан на кубчета, солта и черният пипер. Вари се до готовност на месото и картофа. През това време лукът се нарязва на много дребно, морковът и цвеклото се нарязват на тънки жулиени. В тиган се загрява олиото и се запържва цвеклото за около 10 минути. Разбърква се добре, за да може олиото да го покрие отвсякъде и да „запечата” червения цвят. Добавят се морковът и лукът. Всичко се задушава още 5-7 минути. Горещата смес се изсипва при зелето и месото и се оставя да поврят заедно около 10-ина мин. Котлонът се спира и се поръсва със ситно нарязания магданоз. Супата се сервира топла с лъжица заквасена сметана във всяка чиния.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц