Предлагаме ви едно меню, лишено от излишни волности, но пък затова изключително вкусно. Потопете се в магията на Аржентина. Опитайте от специалитетите, включващи по няколко вида месо или мляко.
Пиле
Необходими продукти:
500 г пилешки гърди
250 г майонеза
2 глави лук
200 г гъби
200 г кашкавал
сол
черен пипер
къри
Начин на приготвяне: Пилешките гърди се овкусяват със сол, черен пипер и къри. Намазват се добре с подправките от всички страни. Оставяме за поне половин час. След това се подреждат в намазнена тавичка. Отгоре се подпрежда нарязания на кръгчета лук. Гъбите се нарязват на едро и също се разпределят върху месото. Поръсваме с още подправки на вкус. Отгоре се намазва с майонезата и се запечатва с настъргания кашкавал. Печем го за поне 30 минути на умерена фурна.
Пучеро
Необходими продукти:
400 г телешко месо
600 г пилешко
200 г агнешко
200 г бекон
200 г стерилизиран грах
½ глава зеле
2 глави лук
4 моркова
2 чушки
4 картофа
200 г царевица
4 домата
сол
Начин на приготвяне: Зеленчуците, без царивицата и граха, се нарязват на едро, както и беконът. Всичко се запържва заедно до златисто. През това време слагаме агнешкото и телешкото да се варят поне половин час. Тогава идва ред по-крехкото – пилешкото. Когато добавим и него, оставяме да се вари още половин час. Поръсваме с подправките и добавяме запържените зеленчуци и бекона. Оставяме да се вари, докато всички видове месо омекнат напълно. Десет минути преди да стане готово, се добавят доматите. Месото се изважда и се нарязва на кубчета. Връща се обратно в ястието. Тогава идва ред на царевицата и граха, които се добавят в тенджерата. Оставяме да се варят около 5 минути, заедно с цялото ядене.
Стек
Необходими продукти:
600 г телешко филе
200 г пушени гърди
2 глави лук
1 глава чесън
масло
лимонов сок
оцет
магданоз
пипер
сол
Начин на приготвяне: Нарязваме на ситно лука и чесъна. Запържваме ги заедно с оцета и лимоновия сок. Добавяме малко вода. В друг тиган, в маслото, се задушават нарязаните на ситно пушени гърди. След това смесваме двете части на ястието. През това време телешкото се поръсва със сол и се пече на скарата от всички страни, докато отгоре се появи апетитна кафяна коричка. Поднесете го със соса. Поръсете отгоре с магданоз.
Торта
Необходими продукти:
4 готови блата за торта
4 яйца
400 кокосово мляко
350 мл подсладено кондензирано мляко
250 г прясно мляко
царевично нишесте
няколко шайби ананас
Начин на приготвяне: Разделяме жълтъците от белтъците. Жълтъците се разбиват добре. Към тях се добавя нишестето, заедно с трите вида мляко. Варим на слаб огън. Когато се сгъсти, сваляме от огъня и оставяме да се охлади. През това време нарязваме ананаса на кубчета и ги прибавяме към крема. Взимаме готовите блатове. Мажем директно крема по тях, без да сиропираме. Редим блатовете и крема между тях. Накрая разбиваме белтъците с 4 лъжици захар. Със сместа покриваме тортата. Поръсваме и кокосови стърготини.
Тиквички
Необходими продукти:
2 тиквички
1 яйце
100 г шунка
магданоз
индийско орехче
черен пипер
50 г прясно мляко
100 г маслини
2 филии хляб
40 г масло
лук
кашкавал
Начин на приготвяне: Тиквичките се разполовяват. След това се издълбават добре, за да станат като лодки. Сваряваме ги за около пет минути. Веднага прехвърляме в съд със студена вода. След това ги оставяме да се отцедят. Хлябът се накисва в млякото. Лукът се наситнява и се задушава. Когато това стане, към него добавяме вътрешността на издълбаните тиквички. Оставяме всичко да омекне. След това идва ред на наситнените масли и хляба, както и на нарязаната шунка. Поръсваме с индийско орехче, сол и черен пипер. Разбъркваме добре и оставяме да се охлади. Едва тогава добавям белтък. Поръсваме и с нарязан на ситно пресен магданоз. Напълваме тиквичките с плънката. Подреждаме в тавичка. Отгоре настъргваме с кашкавал. Печем в предварително загрята фурна при 200 градуса.