Богати палачинки

Богати палачинки Лакомник
Богати палачинки
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
12
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 чаена чаша брашно

3 цели яйца плюс още 3 жълтъка

1/2 чаена лъжичка сол

около 2 чаени чаши прясно мляко

1 пакетче ванилия

пудра захар

1/2 пакетче краве масло

Плънка по избор:

конфитюр, мед, желе, натрошено обезсолено сирене, настърган кашкавал, плодов сироп, запържена кайма от месо и др.

Начин на приготвянe

Яйцата и жълтъците се разбиват с телена бъркалка. Прибавят се при непрекъснато разбиване половината част от млякото и брашното, а след това солта и останалото мляко. Мляко се прибавя дотогава, докато се получи тесто във вид на гъста боза. От приготвената смес се гребе с малък черпак и се излива в силно нагорещен и намазан с краве масло тиган. След като се изпържи от едната страна, палачинката се обръща, за да се изпържи и от другата страна. Сръчният готвач обръща с енергично движение на тигана палачинката във въздуха.

Изпържените палачинки се поставят една върху друга и се захлупват, за да не засъхват. Преди поднасяне се намазват или покриват с избраната по вкус плънка, завити на руло или прегънати. Поднасят се топли. Ако плънката е сладка, палачинките се поръсват с пудра захар, която предварително се ароматизира с ванилия.

 

Още по темата
Още по темата
Катми с мая
Маята се натрошава и размива с малко хладка вода, след което се изсипва в по-голям съд. Прибавят се постепенно брашното, сол на вкус и хладката вода при постоянно...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц