




Яйцата и жълтъците се разбиват с телена бъркалка. Прибавят се при непрекъснато разбиване половината част от млякото и брашното, а след това солта и останалото мляко. Мляко се прибавя дотогава, докато се получи тесто във вид на гъста боза. От приготвената смес се гребе с малък черпак и се излива в силно нагорещен и намазан с краве масло тиган. След като се изпържи от едната страна, палачинката се обръща, за да се изпържи и от другата страна. Сръчният готвач обръща с енергично движение на тигана палачинката във въздуха.
Изпържените палачинки се поставят една върху друга и се захлупват, за да не засъхват. Преди поднасяне се намазват или покриват с избраната по вкус плънка, завити на руло или прегънати. Поднасят се топли. Ако плънката е сладка, палачинките се поръсват с пудра захар, която предварително се ароматизира с ванилия.

