Апетитна идея за вегетарианците
Бобът се сварява и хубаво се отцежда в гевгир. Прибавят се лукът, подправките и сол на вкус. Сместа хубаво се омесва и се оставя да изстине. Престоява около 30 минути в хладилник. Оформят се кюфтенца, които леко се приплескват и овалват в брашно. Едната половина може да се изпържат, а другата половина да се изпекат във фурната. За пържените олиото трябва да е съвсем малко и едва да покрива тигана, за да не се разпаднат. Тези за печене се нареждат в тава с хартия за печене и се поливат с малко зехтин. Пекат се 15-20 минути на 200 градуса, след което се обръщат да се запекат за кратко и от другата страна. Сервират се с чеснов сос, който се приготвя, като се пасират последователно орехите и чесънът, добавя се зехтинът, а след това и галетата. Накрая се налива постепенно водата до желаната гъстота.