Бобена супа с гъби и бекон
Приготвяне
70 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Накиснете боба за една нощ в студена вода и го изцедете. Залейте отново с вода, оставете да кипне за 10 минути, без да подправяте, излейте водата, сипете нова и варете до готовност. Малко преди готовност подправете на вкус. През това време нарежете останалите продукти на ситно, а бекона запържете в сух тиган. Прибавете бекона към боба и добавете сухите гъби. Запържете лука до прозрачност, прибавете морковите, размитото в малко вода доматено пюре и подправете. Запържете до омекване и прибавете към боба. Добавете чесъна и варете за около 5-7 минути. Сервирайте като поръсите с пресен магданоз.
Още по темата
Бобът се слага да се вари с накъсаните на едро сухи чушки. В друга тенджера се нарязва зелето на ситно и се вари с чубрицата. След като се свари бобът, се добавя при...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп