Бобена супа

Бобена супа Лакомник
Бобена супа
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа и 30 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

300 г зрял фасул (за предпочитане черен или кафяв)

1 глава лук

връзка пресен джоджен

сол

2 с.л. заквасена сметана

1 с.л. олио

2 скилидки чесън

Начин на приготвянe

Бобът се вари до пълно разваряване заедно с лука, нарязан на четири, скилидките чесън и джоджена. Когато стане готов, се добавя сол и се пасира. В друг съд леко се запържва олиото и към него се прибавя пасираният боб. Вари се още 10 минути на бавен огън. Сервира се в купички, украсен с малко сметана отгоре  

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц