Боб с месо по португалски

Боб с месо по португалски Лакомник

Невероятен специалитет, с който ще нахраните вкусно близките и гостите си

Боб с месо по португалски
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1/2 кг червен боб

250 г свински уши

400 г джолан

500 г португалска свинска наденица

50 г пушен шпеков салам

15 мл зехтин

1 гл. лук

1 вр. магданоз

1 дафинов лист

1 скилидка чесън

бял пипер на вкус

червен пипер

сушени люти чушлета на вкус

сол на вкус

Начин на приготвянe

Накиснете боба за 12 часа. След това го сварете във водата, в която е бил накиснат. Извадете друга тенджера и сварете в нея месните съставки на ястието. След сваряване, нарежете месото на малки парчета, а наденицата на кръгчета. В голяма тенджера, загрейте зехтина и запържете лука, до зачервяване. Към това прибавете боба с половината вода, в която се е варил. След това добавете месото с другата половина вода, в която се е варил. Следващата стъпка – подправете соса и добавете останалите съставки. Всичко трябва да се вари до получаване на кремообразен сос.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц