Боб с мента по гръцки

Боб с мента по гръцки Лакомник
Боб с мента по гръцки
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г зрял фасул

4-5 листа от мента (пресни)

1 вр. магданоз

2 дафинови лист

2 гл. лук

2 домата

2 моркова

80 мл зехтин

черен пипер

сол

Начин на приготвянe

Фасулът се измива и се накисва във студена вода за 8-10 часа. След това водата от накисването се изхвърля и се слага да ври в 1.5 л вода, заедно с дафиновите листа, като се отпенва, ако е необходимо. Лукът, доматът, морковите и ментовите листа се нарязват на ситно. След като бобът е врял около 1 час, се добавят зехтинът, морковите, лукът и домата и се оставя да ври бавно още 2 часа. Половин час преди края на варенето се добавят листата мента, пиперът, солта и нарязаният на ситно магданоз.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц