Боб по шопски

Боб по шопски Лакомник
Боб по шопски
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 ч.ч. стар фасул

2-3 глави лук

2-3 с.л. олио

2-3 люти чушлета

1 връзка магданоз и джоджен (или по 1 с.л. сух)

1 ч.л. червен пипер

Начин на приготвянe

Фасулът се накисва вечерта в студена вода. Сутринта се изплаква и се слага да заври. Отново се изсипва водата и се налива нова. Вари се заедно с лютите чушлета до омекване. Лукът отделно се нарязва ситно и се задушава в мазнината, а след това се изсипва при фасула. Осолява се и се наръсва със ситно нарязания магданоз.

По стара българска традиция преди сервирането боба се запържва. В тиган се загрява 1 с.л. олио и към него се прибавя червения пипер. След това се сипва малко от боба, като кипне се сипва в тенджерата при останалия боб. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц