Боб по тревненски
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food-icon.jpg)
![Боб по тревненски](https://lakomnik.bg/f/news/2/660_ae688a399298a3004cf6a16489207d47.jpg)
![Време за приготвяне](https://lakomnik.bg/img/clock3.png)
Приготвяне
2 часа
Порции
![Порции](https://lakomnik.bg/img/portions2.png)
6
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food_icon2.png)
Начин на приготвянe
Бобената яхния се приготвя по традиционния начин. След това в 2-3 с.л. олио задушаваме нарязаните на дребно колбас, червени чушки, киселите краставички и маслините. Сместа се прибавя към готовата яхния. Сипва се една порция в гювече. Отгоре се поръсват пресните подправки и по желание се добавя една люта чушка. От готовото тесто се приготвя капаче. Пече се в предварително загрята фурна (за предпочитане само на горно горене).
След готовност капачето се намазва с масло и се поръсва с шарена сол.
Добър апетит!
Анкета
![стрелка](/img/grey_arrows.png)
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп