Боб по радомирски



Приготвяне
2 часа
Порции

8

Начин на приготвянe
Бобът се измива, накисва се от предната вечер. На другия ден отново се измива и се сварява заедно с целината. След като се свари, над боба трябва да има останала около 5-6 см вода. Фурната се загрява до 180°. В подходяща тавичка се слага олиото, в което се запържват нарязаните със средна големина три вида лук, чушки и настърганият на едро ренде морков. Накрая се добавя и брашното за 2-3 секунди. Тавичката се изважда от фурната и в нея се слагат всички останали продукти и подправки. Изсипва се и бобът, а целината се смачква с вилица и се добавя към останалите продукти. Всичко се обърква внимателно с дървена лъжица. Увеличава се температурата на фурната до 250° и се запича, но все пак да остане леко течно.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп