Бишкотена торта с яйчен крем

Бишкотена торта с яйчен крем Лакомник
Бишкотена торта с яйчен крем
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
6
Автор
Галя Христова, Каварна
Лакомник Необходими продукти

1 л прясно мляко
4 жълтъка
12 пълни с.л. захар
1 прах ванилия
4 с.л. натурално нишесте 
1 пакет бишкоти
100 г орехи 
1 п. шок. пръчици 

Начин на приготвянe

Захарта, жълтъците и нишестето се разбъркват и след това постепенно се добавя млякото. Готовата смес се слага на умерен огън и се бърка непрекъснато, докато започне да къкри до сгъстяване (около 3-5 минути). После се взема правоъгълна тавичка и се нарежда първи ред с бишкоти и се полива със сместа. Поръсва се и с орехи. По същия начин се редят останалите бишкоти и останалата смес се полива. Отгоре се поръсва с орехи и се слагат шоколадовите пръчици за украса. Оставя се за три часа в хладилника да стегне. 

Приятен апетит ви желая!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц