Бифтек с макарони
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Каймата се размесва с 2 яйца, ситно нарязан лук и магданоз, сол, черен пипер, кимион, оцет и 1/2 ч.ч. вода. Сместа се разделя на 4 части, от които се оформят 4 бифтека. Овалват се в галета, после в брашно и се пържат от двете страни в олиото. Макароните се сваряват в подсолена вода, отцеждат се и се изсипват в тенджера. Заливат се със запърженото масло и се поръсват с настъргания кашкавал. Сосът се приготвя, като маслото и брашното се бъркат на огъня, докато се получи пенлива смес. Прибавя се млякото и се бие, докато се сгъсти. Изпържените бифтеци се сервират, като върху всеки се слага по 1 кръгче домат и кръгче твърдо сварено яйце. Около всеки бифтек се слагат макарони и се заливат със соса.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп