Бисквитена торта

Бисквитена торта Лакомник
Бисквитена торта
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
10
Автор
Ралица Ждерова, Видин
Лакомник Необходими продукти

4 пакeта обикновени бисквити
1 л прясно мляко
1 пакетче краве масло
2 ч.ч. захар
1 ч.ч нарязани орехови ядки
2 с.л. какао
1 ванилия

Начин на приготвянe

Натрошаваме обикновените бисквити в по-дълбока тава. Към тях прибавяме орехите и какаото, след което разбъркваме хубаво. На котлона слагаме да заври прясното мляко. Към него прибавяме захарта и ванилията. След като свалим млякото от котлона, се добавя маслото при непрекъснато бъркане, докато се разтопи. С тази смес се заливат бисквитите, като с помощта на лъжица се разбърква и леко се притиска, за да се получи гладък слой. Оставя се за малко настрана, докато поизстине, и по желание отгоре се намазва с разтопен на водна баня шоколад. Престоява 2 часа в хладилник, след което е готова за консумация.

Добър апетит!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц