Белгийски канелени курабийки

Белгийски канелени курабийки Лакомник

Изкусителни сладки за следобедното кафе за 20 минути

Белгийски канелени курабийки
Време за приготвяне
Приготвяне
25 минути
Порции
Порции
20
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

200 г масло

450 г кафява захар

100 мл вода

1 яйце

2 с.л. мед

750 г самонабухващо брашно (или брашно и пакетче бакпулвер)

1 щипка сол

2 с.л. канела

30 обелени бадеми

мляко или яйце за намазване

Начин на приготвянe

Маслото и захарта се смесват и разбъркват добре. Добавят се водата, яйцето и медът. Брашното се смесва със солта и канелата и се пресява. След това се добавя към маслената смес. Меси се до получаване на хомогенно тесто. След това се оставя да втасва около 5 часа. Когато е втасало, тестото се разделя на 30 части, които се правят на топки и се сплескват до дебелина около 1.5 см. Слагат се в тава, върху хартия за печене и се поставя по един бадем върху всяка курабийка. Намазват се отгоре с разбито яйце, или мляко и се пекат в предварително нагрята фурна на 170°С около 15 мин.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц