Белгийски канелени курабийки

Изкусителни сладки за следобедното кафе за 20 минути


Приготвяне
25 минути
Порции

20

Начин на приготвянe
Маслото и захарта се смесват и разбъркват добре. Добавят се водата, яйцето и медът. Брашното се смесва със солта и канелата и се пресява. След това се добавя към маслената смес. Меси се до получаване на хомогенно тесто. След това се оставя да втасва около 5 часа. Когато е втасало, тестото се разделя на 30 части, които се правят на топки и се сплескват до дебелина около 1.5 см. Слагат се в тава, върху хартия за печене и се поставя по един бадем върху всяка курабийка. Намазват се отгоре с разбито яйце, или мляко и се пекат в предварително нагрята фурна на 170°С около 15 мин.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп