Белгийска салата от зелен фасул
Приготвяне
20 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Картофите се обелват и сваряват. Зеленият боб се слага в съд със студена вода, добавя се сол и се слага да заври. След като заври се намалява и оставя на слаб огън около 8 мин. Беконът се нарязва на кубчета и се запържва в маслото до златистокафяво. Към него се добавя оцетът и се оставя да ври докато намали обема си наполовина.
Зеленият боб се слага в салатна купа. По края на купата се подреждат нарязаните на резени картофи. Поръсва се с магданоза и зеления лук и се залива със соса от бекон и оцет. Сервира се топла.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп