Белгийска лучена супа

Белгийска лучена супа Лакомник
Белгийска лучена супа
Време за приготвяне
Приготвяне
35 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 гл. едър лук

100 г масло

1/2 ч.ч. настъргано сирене грюер

1 л пилешки бульон

4 дебели филии от франзела

500 мл бира

1/4 ч.л. чер пипер

1 ч.л. сол

Начин на приготвянe

Лукът се нарязва на жулиени. Слага се в голям, дълбок тиган и се задушава в малко масло, докато омекне. Добавя се бульонът, бирата, солта и пиперът. Покрива се и се оставя да ври на слаб огън 30 мин. Филиите хляб се поръсват с настърганото сирене и се запичат. Супата се сервира гореща, като във всяка купичка се пуска да плува по една филия.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц