Баница с локум



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

8

Начин на приготвянe
В дълбока купа смесваме брашното, захарта, яйцата, олиото, бакпулвера и бъркаме до получаване на хомогенна смес. Взимаме една кора и я прегъваме на две. На късата част нареждаме парченца локум, поръсваме от сместа и завиваме на руло. След това ги поставяме в намазнена тавичка. И така, докато свършат корите.
След като се постави и последното руло в тавата, отгоре се намазват с олио и се слагат да се изпекат. Пече се до зачервяване на корите на 160 градуса. Баницата се изважда да изстине и се приготвя сиропът. След като баницата е изстинала, се изсипва не врял, а леко охладен сироп. Баницата се оставя да дръпне около 40-50 минути.
Добър апетит!
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп