Баница с кисело зеле



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

8

Начин на приготвянe
Нарязва се зелето и се задушава в олио. След като се свали от огъня, се слага червеният пипер и се разбърква. Замесва се тесто от брашно, 400-450 мл хладка вода, сол, олио и оцет. Накъсва се на 6-7 топки, покриват се с прегъната на две кърпа, като горната част е мокра, а долната – суха. Оставят се тестените топки да починат 20 мин. Всяка една от топките се разточва на тънък лист. Поръсва се обилно с плънката, навива се на руло. Подреждат се всички кори спираловидно в тава за печене. Пече се на 220 градуса около 30-40 мин.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп