Баница с картофи
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
5
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Картофите се обелват и сваряват. Докато са още топли, се заливат със зехтина и се намачкват с вилица. Прибавят се чубрицата и сол на вкус. Върху две кори едновременно се разпределя част от поизстиналата плънка, завиват се на охлюв и се подреждат в тавичка, намазана с маргарин. По същия начин се процедира с останалите кори и плънка до получаването на вита баница. Маргаринът се разтопява и се разпределя върху баницата. По желание може да се поръси с чубрица. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване (около 35 минути).
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп