




Разтопете маслото. Намажете дъното на голяма продълговата тава. Сложете една кора и я намажете с масло. Наредете общо 9 кори, като всяка мажете с масло. Покрийте останалите кори с влажна кърпа, за де изсъхнат. Смесете нарязаните ядки, 1/2 чаша захар и канела на прах. Поръсете тънък слой от тази смес върху подредените кори и покрийте с 3 кори, всяка намазана с масло. Редувайте по този начин плънка и кори, докато изчерпите плънката. Накрая завършвате с кори. Маркирайте с нож порциите на ромбове. Най-отгоре намажете с още масло и навлажнете с малко вода. Печете във фурна 75 минути на 160 градуси да тъмно златисто. През това време пригответе сиропа.
Разбърквайте останалата захар (500 г) с портокаловата кора, карамфила, и сипете 400 мл вода. Сложете да се вари на слаб огън. След като сиропа ври 15 минути, извадете подправките и портокаловата кора, прибавете меда и розовата вода и разбъркайте много добре. Оставете го да изстине. Полейте баклавата със сиропа и я оставете да престои цяла нощ, но не в хладилник.
