Бабек



Приготвяне
2 1/2 часа
Порции

8

Начин на приготвянe
Пилето се обезкостява. Субпродуктите и свинските крачета се сваряват заедно, като при варенето се добавят цели скилидки чесън и черен пипер. След готовност се нарязват и се омесват с каймата, черен пипер, чубрица и нарязани скилидки чесън. Преди да напълните пилето с приготвената смес, се намазва вътрешната му страна със сол и черен пипер. Вари се на умерен огън, като отново слагате във водата чесън и черен пипер. Всъщност подправките може да си подбере всяка домакиня, но чесънът е задължителен. Готовият бабек се притиска и престоява поне една нощ в хладилник. В Тревненския балкан силните мъже пият силно питие със силно мезе.
Наздраве и добър апетит!
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп