Артишок с бакла и копър
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В купа сипете вода и изцедете 1 лимон. Почистете артишока от пънчетата, отстранете външните листа и го потопете във водата, за да избегнете оцветяването.
Обелете баклата и пуснете зърната във вряща вода. Оставете на поври 5 минути и отцедете. След като се охладят, махнете кожата от зрънцата.
Загрейте зехтина и сотирайте лукчетата за 10-15 минути на бавен огън. Добавете баклата, бульона и захарта. Изстискайте другия лимон в тигана и оставете да къкри още 10 минути. Добавете артишока, покрийте и оставете да къкри още 20-30 минути, докато се свари и омекне. Оставете да се охлади и тогава отцедете зеленчуците от соса. Сервирайте топло, поръсено с копър и с лъжица мляко.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп