Артишок в лимонов сос

Артишок в лимонов сос Лакомник
Артишок в лимонов сос
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 пресни главички артишок

1 лимон, разрязан на 2 половини

200 г сирене фета

60 г маслини без костилки

За соса:

175 мл пилешки бульон

1/2 ч.ч. бяло сухо вино

4 жълтъка

сок от 1 лимон

1 стрък пресен магданоз

Начин на приготвянe

Сварете артишока до готовност за около 20 минути. Зеленчука през цялото време трябва да бъде покрит с вода. Когато е готов листата трябва свободно да се разтварят.

За соса загрейте бульона с виното. Разбийте жълтъците и при постоянно бъркане внимателно ги прибавете към бульона, като това става на водна баня. Продължете бъркането, докато соса не стане еднородна маса. Прибавете лимоновия сок.

В порционна чиния  поставете артишока, като леко разтворите листата, така че да се получи цвете, поръсете с натрошено сирене фета и маслините. За финал залейте с лимоновия сос.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц