Артишок в лимонов сос



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Сварете артишока до готовност за около 20 минути. Зеленчука през цялото време трябва да бъде покрит с вода. Когато е готов листата трябва свободно да се разтварят.
За соса загрейте бульона с виното. Разбийте жълтъците и при постоянно бъркане внимателно ги прибавете към бульона, като това става на водна баня. Продължете бъркането, докато соса не стане еднородна маса. Прибавете лимоновия сок.
В порционна чиния поставете артишока, като леко разтворите листата, така че да се получи цвете, поръсете с натрошено сирене фета и маслините. За финал залейте с лимоновия сос.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп