Апетитна идея за вечеря за семейството и гостите
Патешкото филе се слага в съд. Поръсва се с индийско орехче. Полива се с 1 бира и 2 с.л. течна сметана. Оставя се за едно денонощие на хладно. Филиите хляб се режат на кубчета. Луковите глави се почистват, измиват и режат на ладии. Доматите се измиват, почистват и режат на кръгове. В тиган се налива мазнина. Поръсва се щипка сол и съдът се поставя на загрят котлон. Добавят се лучените ладии и хлебните кубчета. Запържват се за 5- 10 минути. Бърка се непрекъснато с дървена шпатула. Взема се тавичка. На дъното се разпределя половината от запържените продукти. Върху тях се редят маринованите патешки филета. Отгоре се подреждат кръгове домати. Най- отгоре се разпределят останата част запържени лук и хляб. Ястието се полива с маринатата от месото и мазнината останала в тигана. Добавя се 1/2 ч.ч. вода. Поръсва се сол, и сухи стрити подправки. Пече се на умерена фурна 30 минути. После се поръсва с настърган кашкавал. Връща се за допичане. Ястието е готово, когато кашкавалът хване златиста коричка. Изчаква се да изстине. Реже се на парчета.