Арабска тортичка

Арабска тортичка Лакомник

Запълнете следобеда си хапвайки екзотичен и много вкусен арабски сладкиш

Арабска тортичка
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За карамела:

800 мл прясно мляко

5 яйца

200 г захар

1 ванилия

За кекса:

1 яйце

100 г захар

100 мл прясно мляко

100 мл растително масло

1 ч.л. бакпулвер

100 г брашно

2 ч.л. какао

Начин на приготвянe

Приготвяме крем карамела, като разбиваме яйцата, млякото, захарта и прибавяме ванилията. Предварително сме разтопили 5 с.л захар на водна баня направо в тавата. Когато карамелът изстине, изливаме сместта за крема. Аз използвам тава широка 20-22 см и висока 8 см. Правим кекса, като разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме млякото, олиото, бакпулвера, брашното и какаото. Изливаме кекса по средата на сместа за карамела. Тавата поставяме в по-голяма тава, в която наливаме около 2 см гореща вода, и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 50мин. След изпичане оставяме тортата в хладилник заедно с тавата с водата за една нощ.На следващия ден сладкишът е готов, обръщаме я в друга тава и поднасяме.

Още по темата
Още по темата
Бишкотена торта с какаов крем
Брашното, какаото и захарта се разбъркват и се разтварят в прясното мляко. Сместа се слага на слаб огън и се вари до сгъстяване. Сваля се от огъня, прибавя се маслото...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц