Арабска тортичка
Запълнете следобеда си хапвайки екзотичен и много вкусен арабски сладкиш
Приготвяне
90 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Приготвяме крем карамела, като разбиваме яйцата, млякото, захарта и прибавяме ванилията. Предварително сме разтопили 5 с.л захар на водна баня направо в тавата. Когато карамелът изстине, изливаме сместта за крема. Аз използвам тава широка 20-22 см и висока 8 см. Правим кекса, като разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме млякото, олиото, бакпулвера, брашното и какаото. Изливаме кекса по средата на сместа за карамела. Тавата поставяме в по-голяма тава, в която наливаме около 2 см гореща вода, и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 50мин. След изпичане оставяме тортата в хладилник заедно с тавата с водата за една нощ.На следващия ден сладкишът е готов, обръщаме я в друга тава и поднасяме.
Още по темата
Брашното, какаото и захарта се разбъркват и се разтварят в прясното мляко. Сместа се слага на слаб огън и се вари до сгъстяване. Сваля се от огъня, прибавя се маслото...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп