Апетитно чесново хлебче

Апетитно чесново хлебче Лакомник
Апетитно чесново хлебче
Време за приготвяне
Приготвяне
45 минути
Порции
Порции
8
Автор
Eлза Стоянова, Видин
Лакомник Необходими продукти

1 студен хляб
около 200-300 г салам, бекон или пушено месо
200-300 г кашкавал
топено сирене (по желание)
4-5 скилидки чесън
100 мл олио
подправки по желание

Начин на приготвянe

Хлябът се нарязва на филии по дължина и ширина, като основата остава цяла. Поставя се хлябът във фолио (до половината) и в тавичка. Между получените кубчета се слага нарязаният салам и кашкавал, като се редуват. Скълцаният чесън се разбърква с олиото и подправките и се ръси навсякъде върху хляба. Пече се на 180 градуса около 20-30 мин, или до зачервяване.

Това е една чудесна рецепта за оползотворяване на останали по малко колбас, сирене, кашкавал и т.н. Бърза, икономична, но и много вкусна.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц