Омесвам гладко и незалепващо тесто от посочените продукти и го оставям на топло да втаса за около 1 час. Меся го отново, приплесквам го с ръце или го разточвам на тънко с точилката, като го оформям с големината на тавата, в която ще пека питката. Ползвам голяма тава, защото обичам тънките пити. Слагам разточеното тесто в намазаната с олио тава. Омесвам каймата със ситно нарязания лук и подправките и с мокри ръце оформям кюфтенца. Колко да са големи, ще си прецените вие. Аз оформям около 7-9 броя. Вземам чаена или винена чаша и с нейна помощ изрязвам кръгчета от тестото, като се старая да са почти на еднакво разстояние едно от друго. Във всяко кръгче поставям по едно кюфте, което предварително съм намазал с олио. Приплесквам го леко, за да остане на нивото на тестото. Намазвам цялата питка с олио, дупча я с вилица, включвам фурната на 180 градуса и докато тя се загрее, оставям наредената пита да втасва в съда. Слагам я на определените за целта градуси и я пека до готовност. Изваждам я и я намазвам още веднъж с малко олио, поръсвам я с шарена сол, завивам я с мека кърпа и я оставям така поне 15 минути, докато омекне и мазнината от каймата попие и се разнесе добре в хляба. Най-вкусното и лесното е в това, че не пържиш или печеш кюфтета и питка отделно, а всичко се готви заедно.
Вкусно и лесно - това е предимството!
Пожелавам ви добър апетит и НАЗДРАВЕ С ЧАША ЧЕРВЕНО ВИНЦЕ!