Андалуско гаспачо

Андалуско гаспачо Лакомник
Андалуско гаспачо
Време за приготвяне
Приготвяне
10 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

50 г бял хляб от меката сърцевина без кората

4 средни по големина домата (380 г)

1 краставица

1 майонеза

2-3 с.л. оцет

1 ч.л. захар

кубчета лед

1 с.л. магданоз

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Доматите се попарват и обелват, като най-големият се смесва с накиснат и отцеден хляб и се разбива в миксер. Майонезата се разбива с оцета и се добавя към сместа от хляба и домата. Добавя се 1/2 л вода, посолява се, подправя се с пипер, захар и накълцан лук. Останалите домати и краставицата се нарязват на кубчета и се слагат в супата. Посипва се с магданоз и се поднася с кубчета лед.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц