




Обелваме картофите и ги слагаме да се сварят. Докато се сварят, в тава слагаме олиото и каймата да се запържи. Към каймата добавяме нарязани и сварени гъбите, магданоза, черния пипер и чубрицата. След като се запържат и гъбите, добавяме галетата, махаме от котлона и заглаждаме сместа.
След като се сварят картофите, отцеждаме водата и докато са топли, ги намачкваме на пюре. Към пюрето добавяме маргарина, прясното мляко и сол на вкус.
Готовото пюре изсипваме върху каймата, разстиламе поравно и поставяме във фурната за 5 минути. Изваждаме тавата от фурната, настъргваме кашкавала върху картофите и запичаме само отгоре, докато кашкавалът се запече и стане жълто-кафяв. Изчакваме малко да изстине преди сервиране, за да може да се разреже, и поднасяме с прясна салата.
