Агнешко руло

Агнешко руло Лакомник
Агнешко руло
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Станислава Танева
Лакомник Необходими продукти

1 кг агнешка плешка

2-3 стръка пресен лук

100 г масло

4 с.л. галета

1-2 с.л. прясно мляко

½ ч.л. магданоз

½ ч.л. джоджен

4-5 с.л. нарязани сухи кайсии или сливи

сол

черен пипер

1 к.ч. бульон

Начин на приготвянe

Лукът се задушава с малко сол в част от маслото. Сваля се от огъня и се смесва с навлажнените с млякото галета, нарязаните сливи и подправките. Плънката се слага по дължина на начуканото и осолено месо. Навива се на руло и се завръзва с конец. Пече се в тавичка, полято с останалото масло. От време на време се сипва по малко от бульона и се залива рулото.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц