Агнешки шишчета, глазирани в сок от нар

Невероятно предложение от арабската кухня за трапезата на Великден


Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Смесете чесън, сок от нар, меласа, плодове от хвойна и розов пипер. Добавете кубчетата агнешко месо и разбъркайте добре. Мариновайте за най-малко 2 часа или в идеалния случай през нощта.
Комбинирайте всички продукти за гарнитурата и оставете за няколко часа в хладилника.
За глазурата смесете също всички съставки и отстранете.
Махнете месото от маринатата и разделете кубчета по-равно за всичките 12 шишчета. Намажете добре всяко с глазурата. Изпечете ги от всички страни на загрята скара, като въртите често месото и всеки път го мажете с глазура. Печете около 10-14 минути в зависимост от големината на кубчетата. Сервирайте веднага с гарнитурата.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп