Агнешки котлети със спанак на фурна
Празничен специалитет, който се приготвя лесно
Приготвяне
120 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Месото се нарязва на големи парчета. Солта и черният пипер се разбиват с бирата. В тази смес се топят парчета агнешко месо. Нареждат се в тава и се покриват с фолио. Пекат се в предварително загрята до 180С фурна до пълна готовност. Спанакът, лукът , пресният лук, чесънът, магданозът се нарязват на ситно. Посоляват се и се подправят с черен пипер. Месото се изважда от тавата, а спаначено-лучената смес се нарежда в нея върху соса, получен от печенето. Отгоре се нареждат парчетата месо и тавата се връща във фурната. Ястието се пече до пълното омекване на зеленчуците и получаването на златиста хрупкава коричка на месото.
Още по темата
Месото се нарязва на малки парчета, лукът и чесънът - на колелца. Поставят се в купа и се поливат с олиото. Месото се подправя с джоджен, розмарин, сол, черен пипер,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп