Агнешки котлети със спанак на фурна

Агнешки котлети със спанак на фурна Лакомник

Празничен специалитет, който се приготвя лесно

Агнешки котлети със спанак на фурна
Време за приготвяне
Приготвяне
120 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 1/2 кг агнешко месо
1 кг спанак
1 връзка пресен лук
1 връзка пресен чесън
1 глава лук
1 връзка магданоз
сол
черен пипер
1 ч.ч. бира

Начин на приготвянe

Месото се нарязва на големи парчета. Солта и черният пипер се разбиват с бирата. В тази смес се топят парчета агнешко месо. Нареждат се в тава и се покриват с фолио. Пекат се в предварително загрята до 180С фурна до пълна готовност. Спанакът, лукът , пресният лук, чесънът, магданозът се нарязват на ситно. Посоляват се и се подправят с черен пипер. Месото се изважда от тавата, а спаначено-лучената смес се нарежда в нея върху соса, получен от печенето. Отгоре се нареждат парчетата месо и тавата се връща във фурната. Ястието се пече до пълното омекване на зеленчуците и получаването на златиста хрупкава коричка на месото.

Още по темата
Още по темата
Агнешки шишчета
Месото се нарязва на малки парчета, лукът и чесънът - на колелца. Поставят се в купа и се поливат с олиото. Месото се подправя с джоджен, розмарин, сол, черен пипер,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц