Агнешка яхния със сини сливи

Агнешка яхния със сини сливи Лакомник
Агнешка яхния със сини сливи
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

750 г агнешко месо

300 г сушени сини сливи

125 г масло

1 с.л. брашно

4-5 глави лук

1 ч.л. червен пипер

сол

захар

Начин на приготвянe

Месото се нарязва на парченца, залива се с 1 ч.ч. вода и се полусварява. След това се слага в сгорещеното масло и се запържва до зачервяване. Изважда се и в същата мазнина се запържва нарязаният лук, прибавят се червеният пипер и сливите, предварително накиснати в гореща вода. Разбъркват се и се заливат с бульона от месото и гореща вода. След като омекнат сливите, се слага месото. Ястието се осолява на вкус със сол и захар и се вари на тих огън. Когато е почти готово, се прибавя брашното, размито във вода, и се досварява за още 10-12 мин.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц