Агнешка супа с марули
Приготвяне
2 часа
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Варим дреболиите 15 мин, след което ги изваждаме, измиваме със студена вода и нарязваме на дребно. Загряваме олиото в тенджера на среден огън и слагаме в нея дреболиите и наситнените марули и лука. Задушаваме 5 мин и ги заливаме с вода. Оставяме ги да врят 30 мин, прибавяме ориза и намаляваме огъня. След 10 мин сваляме от котлона и овкусяваме с черния пипер и сол на вкус. Разбиваме жълтъците с 2 с.л. вода, прибавяме лимоновия сок и отново разбиваме. Добавяме бульона от супата и продължаваме да разбиваме. Сипваме застройката в супата и я слагаме на тих огън, като внимаваме да не заври. Преди да сервираме готовата супа, слагаме копъра.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп