Яхния от риба тон „Мармита”

Яхния от риба тон „Мармита” Лакомник
Яхния от риба тон „Мармита”
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 кг картофи (червени)

1 кг филе от риба тон

75 мл зехтин

2 глави лук

2 ск. чесън

1 зелена чушка

1 сушена люта чушка

1 ч.л. червен пипер

морска сол

Начин на приготвянe

Сушената чушка се слага да кисне в гореща вода за около 20 мин. След това се изважда, почиства от семките и дръжката, обелва се и месестата част се оставя.

Картофите се обелват и нарязват на едри кубчета. Рибата тон се нарязва на хапки и се посолява.

В подходяща тенджера се загрява зехтинът, след което се добавят нарязаният на ситно лук, месото от сушената чушка и нарязаната на ивици зелена чушка. Задушава се около 5 мин., като се бърка.

Добавят се картофите, червеният пипер и се овкусява с малко сол. Залива се с вода, така че съставките да са покрити с около 4 см. вода. Оставя се да заври, след което се намалява и се оставя да къкри докато картофите са готови (около 30 мин.).

Добавя се рибата тон и се оставя да ври около 10 мин., след което се сваля от котлона и се оставя да престои 30 мин. 1-2 картофа от яхнията се смачкват с вилица и ястието се разбърква, за да се придаде консистенция на бульона.

Сервира се горещо в дълбоки чинии или широки купички.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц