Японска торта

Японска торта Лакомник

Японският вариант на чийзкейк само с три съставки

Японска торта
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 яйца

120 грама крема сирене (обезсолено)

120 грама бял шоколад (може да го замените с кафяв или черен, въпрос на вкус)

Начин на приготвянe

Отделете жълтъците от белтъците, и оставете белтъците покрити с фолио в хладилника, докато потрябват. Включете фурната да се загрява на 170 градуса. Начупете шоколада в купа и го разтопете на водна баня. Добавете крема сиренето и разбъркайте добре до получаването на гладка, еднообразна смес. Добавете жълтъците и разбъркайте отново. Извадете белтъците от хладилника, разбийте ги на сняг и ги добавете към готовата смес. Намажете пергаментовата хартия за печене (фолио) с масло и я поставете в съда, в който сте решили да изпечете чийзкейка. Изсипете сместта и печете 25-30 минути на водна баня, като след 15-тата минута намалете фурната на 160 градуса.

Поръсете изстиналия чийзкейк с пудра захар и оставете за няколко часа в хладилника да стегне.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц