Яйца по швейцарски

Яйца по швейцарски Лакомник

Бързо и вкусно хапване за закуска или вечеря

Яйца по швейцарски
Време за приготвяне
Приготвяне
30 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 с.л. масло

4-5 филии бял хляб

200-250 г кашкавал / може и сирене

4-5 яйца

олио

сол

черен пипер

червен пипер

Начин на приготвянe

Намазваме тавичката с масло и слагаме в нея филии бял хляб. Върху хляба слагаме един пласт настърган кашкавал/сирене. Правим дупка върху хляба. Отгоре върху всяка филия хляб, в дупката която сме направили, счупваме по 1 яйце. Поръсваме с черен и червен пипер и печем в умерена фурна до готовност на яйцата.

Още по темата
Още по темата
Яйца с кашкавал на фурна
Кашкавала се нарязва на не много тънки филики и го слагаме в намазана с масло тавичка. Варху всяка филика кашкавал счукваме по едно яйце порасваме с сол, малко...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц